Livet som kristen

Livet som kristen

Hur skiljer sig mitt liv som kristen från det liv jag levde innan jag blev kristen? Vad kan jag förvänta mig?

Allt är inte guld och gröna skogar i det här livet, inte heller för en kristen. Du kan förvänta dig många problem som kristen som du inte hade innan du blev kristen. I Sverige är det inte vanligt med förföljelse av kristna som det är i vissa andra länder. Men du kan räkna med en hel del förvånade blickar och förlöjligande. Du kan räkna med att vissa av dina vänner tar avsteg från dig på grund av din tillit till Herren. Det kan till och med hända att din familj blir splittrad på grund av Jesus.

Men Jesus bär dina bördor. ”Kom och bär mitt ok, för det är lätt att bära”, säger Jesus (Matt 12:28-30). Så länge du följer Jesus kommer han att hjälpa dig att bära dina bördor och sorger. Och din huvudsakliga belöning kommer i himelriket, efter att din värdsliga kropp har dött. Se bara till att du följer Jesus så nära du kan, då får du bo i trygghet.

Bestäm dig inte bara för att släppa in Jesus i ditt liv, utan för att göra Jesus till centrum i ditt liv, dvs till herre i ditt liv. Det är då du möjliggör för honom alla fantastiska välsignelser han har i lager för dig. Jag själv blev kristen redan som väldigt ung. Men det dröjde därefter nästan 40 år innan jag bestämde mig för att sätta Jesus försti mitt liv, och sedan i centrum av mitt liv. Sedan dess har jag upplevt fantastiska välsignelser. ”Du lär mig livets väg. Inför ditt ansikte mättas jag av glädje, av ljuvlighet på din högra sida för evigt”, som det står i Psalm 16.

Trots att du har blivit kristen och har fått den Heliga Anden som bor inom dig så är du fortfarande samma människa. Trots att du är helig har du fortfarande samma köttsliga och syndiga natur i detta liv. När du blir kristen så startar en kamp mellan ditt nya heliga jag och ditt gamla syndiga jag. Så länge du håller blicken fäst på Jesus så kommer du att steg för steg tvätta bort dina gamla syndiga vanor och bli mer och mer lik Jesus. Denna kamp mellan ”köttet” och anden kallas helgelseprocessen och pågår genom hela livet. Själv klarar du inte den kampen, men om du låter Gud hjälpa dig så är allt möjligt.

Ju mer det blåser omkring dig och ju svagare du själv är, desto mer måste du lita på herren Jesus Kristus, och desto starkare är Guds ande i dig och desto mer klarar du av med Guds hjälp. Håll fast vid de saker jag skrev om i ”Jag har precis tagit steget. Nu då?” till vänster.

Jag ber för dig som läser detta. Jag ber att Gud ska hjälpa dig att veta vad han vill, och att hans ande ska ge dig vishet och förstånd så att du kan leva på ett sätt som är värdigt Herren Gud. Jag ber att du ska göra Herren glad genom alla slags goda gärningar, och att du varje dag ska lära känna honom bättre. Ja, Herren ska styrka dig genom sin härliga kraft, så att du alltid kan vara glad, uthållig och tålmodig vad som än möter dig. Tacka alltid Gud, vår Far, som har gjort det möjligt för dig att få del av det arv som väntar alla som tillhör honom och lever i ljuset. Han har räddat oss undan mörkrets härskare och låter oss få tillhöra hans älskade Son. Genom att Sonen betalade straffet för våra synder, har vi köps fria från vårt slaveri och har fått förlåtelse. (Fritt ur Kol 1:9-14)

Lämna ett svar