Om mig

Om mig

Jag är en troende kristen man som bor i Tyresö utanför Stockholm. Jag älskar Gud och vill hjälpa andra att finna den glädje och lycka som finns i Honom, och att komma allt närmare Honom. För det finns absolut ingen i livet som går upp mig det!

Jag betraktar mig som obunden från några specifika religiösa samfund. Jag är och gör och tror på det sätt jag upplever är det ursprungliga enligt vad bibeln lär. Hur var och gjorde och trodde de ursprungliga lärjungarna till Jesus? Och hur kan vi som människor idag i den omgivning och kultur jag lever i idag ta tillvara på det sätt som de levde och komma allt närmare Jesus? Det är mitt stora intresse och det är det jag söker.

Det finns mycket i dagens samfund och många bland dagens kristna som verkligen försöker leva och lära ett bibliskt sätt, men det finns också en del som jag upplever avviker från det. Det finns bättre och sämre sätt att leva som kristen. Jag försöker se likheter och skillnader och komma så nära som möjligt som jag tror att Gud vill att vi ska vara idag. Det är bland annat sådant jag vill skriva om i denna blogg. Samtidigt måste jag erkänna att naturligtvis vet inte jag bäst, utan jag har säkert fått mycket om bakfoten. Hjälp mig gärna i så fall att hitta rätt igen.

Mitt mål med denna blogg är att hjälpa dig komma närmare Gud. Oavsett om du redan har en stark tro och en nära relation med Gud och om du inte alls tror att det kan finnas en Gud, och var som helst däremellan du kan befinna dig. Jag hoppas att du kan hitta något som hjälper dig oavsett var på den skalan du befinner dig.

Jag är medlem i församlingen New Life i Alvik, men som sagt känner jag mig inte bunden av det samfundet, och jag hälsar gärna på andra församlingar och kristna grupper. Det finns fantastiskt mycket i New Life som är väldigt bra och givande i min strävan att komma närmare Gud, men det jag jag vill skriva om här är helt obundet av den församlingen. Det som format mig mest är inte i första hand New Life, utan mina privata studier i Bibeln och andra kristna böcker, poddar, bloggar, troende vänner, alla möjliga församlingar och samfund och annat uppbyggande. Jag har inga teologiska studier i bakgrunden (annat än privata studier på min fritid de senaste åren), och jobbar med ett helt vanligt sekulärt jobb.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller kommentarer på det jag skriver.

Se gärna också min webbsite psalm16.se

Gud välsigne dig!

/Magnus