Jag vill! Hur gör jag?

Jag vill! Hur gör jag?

Har du bestämt dig för att bli en av Guds folk? Grattis! Du har i så fall gjort ditt livs viktigaste val!

Först en varning: Livet som kristen är inte alltid en dans på rosor. Det kan vara riktigt tufft stundvis. Men vad du än får genomlida som kristen så kan jag vittna om att det är värt alla uppoffringar!!! Men alltså, detta är ett allvarligt beslut. Då får inte ta för lätt på det. Läs gärna om livet som kristen i en separat rubrik i menyn till vänster innan du bestämmer dig.

Om du nu har bestämt dig, vilket jag verkligen hoppas och ber för, så är steget inte långt till härligheten med Gud. Gud hör ju allt du säger och tänker. Be en kort och enkel bön till honom. Du kan be högt, tyst, viskande eller bara i dina tankar. Det viktiga är att du verkligen menar allvar i ditt hjärta att det är detta du vill.

Be t.ex. så här:

Gud, jag har bestämt mig. Jag vill tillhöra dig för evigt och göra dig till herre i mitt liv. Förlåt mig mina synder i Jesus Kristus namn. Kom in i mitt liv och ta mig till dig.

Detta är den bön som Gud i hela ditt liv har önskat att du ska be. Omedelbart får du evigt liv i gemenskap med Jesus. Dessutom får du Guds Heliga Ande som gåva. Han kommer att bo inom dig för evigt och guida, skydda och hjälpa dig i livet som kristen.

Nu är det stor fest i himlen. Änglarna sjunger och jublar för din skull. Ytterligare en älskad människa har valt att tillhöra Jesus, och Gud har nu adopterat in dig i sin stora familj. Du får nu kalla honom ”Fader” eftersom han är en kärleksfull fader för dig som vill ditt bästa.

Den underbara lycka du känner nu kommer från Gud och det är detta som vi brukar kalla för att du har blivit ”frälst”, dvs räddad från evig död till evigt liv tillsammans med Herren. Du är helgad för Herren, dvs avskild för hans syfte med ditt liv, syftet med att han skapade dig. Helgad. Du är alltså helig!

Läs mer i inlägget ”Jag har precis tagit steget. Nu då?”.

Lämna ett svar