Bedrar jag mig själv eller är jag en struts?

Bedrar jag mig själv eller är jag en struts?

Lever jag i fåfänga och falskhet? Vad är konsekvensen om jag är kristen eller ateist beroende på om bibeln är sann eller falsk?

Om Bibeln är:…och min tro är:Konsekvens för mitt liv på jordenKonsekvens för min troKonsekvens efter döden
FalskKristenLivet är tomt och meningslöst. Får utstå mycket från omgivningen, t.ex. hån.Tom, fåfäng och onödig. Slöseri med tid och kraft. Självbedrägeri.När jag dör så dör jag, och det är slutet.
FalskAteistLivet är tomt och meningslöst. Jag får leva bäst jag kan och försöka roa mig så gott det går under mina korta år i livet och kanske skapa konstgjorda meningar med livet.Ingen. Någon tro behövs inte.När jag dör så dör jag, och det är slutet.
SannKristenMeningsfullt. Förberedelse för det eviga livet. Kräver hårt arbete i Herrens tjänst. Får utstå mycket från omgivningen, t.ex. hån.Uppfyller mig, leder mig, ger mig kraft, ger mig personlig vänskap med den levande Guden, universums alls-mäktiga skapare.Jag får evigt liv i glädje och härlighet i gemenskap med Jesus Kristus.
SannAteistLivet är tomt och meningslöst.Jag lever i en lögn. Jag är en struts som undviker sanningen.Först dom då sanningen uppenbaras för mig därefter evig död.

Det kan vara svårt att välja om man vill vara kristen eller ateist om man inte vet om bibeln är sann eller inte. Det kan inte finnas något mellanting, dvs att bibeln är delvis sann, för då motsäger den sig själv. Hur får jag då reda på sanningen om bibeln?

Det enda svaret jag har är – Fråga Gud själv!

Det är så Gud arbetar. Han vill att du frågar honom. Han har sin hand utsträckt till dig och säger ”Kom!”. Du kan gå in i din kammare och stänga dörren om dig så att du är helt ensam om du vill. Gud finns överallt, hör allt, ser allt. Han vet alla dina tankar, till och med innan du tänker dem. Så säg till Gud, högt, viskande eller till och med bara i dina tankar något i stil med: ”Finns du Gud? Vem är du? Älskar du verkligen mig? Är bibeln verkligen sann? Vad vill du med mig och mitt liv?” Be honom att öppna dina öron så att du hör hans svar och öppna dina ögon så att du ser hans vilja och härlighet. Om du öppet och ärligt frågar honom så vet jag att han svarar dig. Då får du veta att bibeln är sann och att Gud har en alldeles unik plan med just dig. För det är precis så han har uppenbarat sig för mig och miljontals andra troende kristna. Det är bara att fråga. Törs du det?

Lämna ett svar